FI EN DE

Info

Inarin Lapin Matkailu ry

Inarin Lapin Matkailu ry (ILM) tai Inari Lapland on inarilaisten ja utsjokisten matkailuyrittäjien yhteinen edunvalvontayhdistys. ILM:n tarkoituksena on edistää matkailun, lomailun ja virkistystoiminnan yleisiä edellytyksiä Inarin ja Utsjoen kuntien alueella.

Inarin Lapin Matkailu ry:ssä on yhteensä 70 jäsenyritystä.  Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Kirsi Ukkonen Saamelaismuseo-Luontokeskus Siidasta.

InariLapland – Saamenmaan matkailu kasvuun -hanke vuonna 2013

InariLapland – Saamenmaan matkailu kasvuun -hankkeen toimijoina ovat olleet 50 Inarin ja Utsjoen kunnissa toimivaa pientä matkailuyritystä. Hanke on tukenut syrjäkylien elinkeinotoimintaa ja ympärivuotista työllistymistä matkailuelinkeinon parissa. Saamenmaan asiakasryhmiä ovat kansainväliset monipuolista paikalliskulttuuria ja ainutlaatuista luontoa etsivät matkailijat. Hankkeen päätavoitteena on ollut saamenmaan matkailualueen imagon kehittäminen ja tunnettuuden lisääminen. Hanke toteutettiin ostopalveluna; yhteistyökumppanina toimi rovaniemeläinen mainostoimisto Ajatus ja hallinnoijana toimi Inarin Lapin Matkailu ry Inarin kunnan rahoitusavustuksella. Hankkeen tuloksena on kirkastettu Saamenmaan kylien brändiä, toimiva matkailusivusto sekä yleisesite. Hankkeen rahoittajina ovat Pohjoisimman Lapin Leader ja Lapin Ely-keskus. (Inarin Lapin Matkailu, hankepäätös, 2013.)

Image
Image