Saamenmaan kylät

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Paikka, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa. Saamenmaa on vieraanvarainen. Saamenmaa on paikka ikuisille Lapin ystäville.

Safari-Service

Nellimin kylä sijaitsee Inarijärven rannalla, vanhan Petsamoon johtaneen Jäämerentien varrella, luonnonkauniissa vaaramaisemassa. Omaperäinen kylä ja sitä ympäröivä moni-ilmeinen luonto tarjoavat elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Iso Inarijärvi houkuttelee kesäisin vesilläliikkumiseen ja kalastukseen. Kessin ja Tsarmitunturin erämaa-alueet järvineen, jokineen ja koskineen tarjoavat hyvät mahdollisuudet vaellusretkiin. Talvella hiihdetään, pilkitään ja kelkkaillaan. Juomusten kokeminen paikallisen kalastajan kanssa on mieleenjäävä elämys.

Nellimiä kutsutaan kolmen kulttuurin kyläksi. Nellimin asukkaat koostuvat inarinsaamelaisista, kolttasaamelaisista ja suomalaisista. Kylä on itäisen ja läntisen saamelaiskulttuurin kohtauspaikka. Asukkaita kylässä on noin 250. Poronhoidolla, kalastuksella ja metsätöillä on edelleen suuri merkitys kyläläisten toimeentuloon.

SAFARI-SERVICE
Nellimintie 4204
99860 Nellim
Gam +358 (0)40 773 9142
aimo@safariservice.fi
www.safariservice.fi

Toteutus: Iggo Oy