Saamenmaan kylät

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Paikka, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa. Saamenmaa on vieraanvarainen. Saamenmaa on paikka ikuisille Lapin ystäville.

Otsamotunturi

Inarin kylän länsipuolella ja Juutuanjoen pohjoispuolella kohoava legendaarinen Otsamotunturi (418 m) on suosittu retkeilykohde. Otsamotunturi sijaitsee noin kahdeksan kilometrin patikkamatkan päässä Inarin kylästä. Otsamotunturilta aukeavat upeat näkymät Inarijärvelle, Muddusjärvelle, Muotkatuntureille ja Lemmenjoelle Joenkielisen tunturille. Otsamotunturille johtaa retkeilypolkuja ja tunturin laella on päivätupa, jossa retkeilijät voivat pitää taukoa. Tuvassa on tulentekomahdollisuus.

Retkeilyreitti Otsamolle lähtee Saamelaismuseo-Luontokeskus Siidaa vastapäätä tai tunturin pohjoispuolelta Rovajärveltä.

Inarin retkeilyalueen reitit.

Toteutus: Iggo Oy