Saamenmaan kylät

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Paikka, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa. Saamenmaa on vieraanvarainen. Saamenmaa on paikka ikuisille Lapin ystäville.

Käyntikohteet ja nähtävyydet

 • Kuva: Poronpurijat Ailigas-tunturi Saamenmaan kylät, Utsjoki

  Ailigas on perinteinen luontokohde ja utsjokelaisten tähtitieteilijöiden observatorio. Suomen lapissa on kolme Ailigas-nimistä tunturia, jotka kaikki sijaitsevat Utsjoen kunnassa, Tenojoen tuntumassa. Ylimmäinen Ailigas on Karigasniemellä, lähellä   paikkaa missä rajajoki Norjan kanssa muuttuu Teno-nimiseksi. Tämä Ailigas on näyttävä 620 metriä korkea tunturi. … Lue lisää »

 • Kuva: Visa Valle Kevon luonnonpuisto Saamenmaan kylät, Utsjoki

  Kevon luonnonpuisto sijaitsee Utsjoen kunnan alueella ja sen pinta-ala on 712 km2. Kevon reitti on pituudeltaan 63 km ja kulkee muun muassa upean Kevon kanjonin kupeita pitkin. Kevon reitti on mainio 3-4 päivän vaelluskohde. Reitin Karigasniemen puoleinen pää sijaitsee Sulaojalla … Lue lisää »

 • Kuva: Studio Borga Saamen silta Saamenmaan kylät, Utsjoki

  Saamen silta on Tenojoen ylittävä maantiesilta, joka yhdistää Utsjoen kuntakeskuksen         Suomessa ja Tenon kuntaan kuuluvan Roavvegieddin Norjassa. Sillan pituus on 300 metriä ja jänneväli on 155 metriä. Silta avattiin vuonna 1993. Siltaan päättyy Helsingistä alkava valtatie 4. E75 kulkee sillan yli ja … Lue lisää »

 • Kuva: Studio Borga Tenojoki Saamenmaan kylät, Utsjoki

  Tenojoki Tenojoki on 250 km pitkä subarktinen rajajoki Suomen ja Norjan välillä. Se on maineikas ja suosittu kalastusvirta, Pohjois-Euroopan suurin ja tuottoisin luonnontilainen lohijoki. Sen lisäksi että Tenojoki on maineikas kalastuskohteena, on se suosittu myös melontakohteena.

 • Kuva: Studio Borga Utsjoen kunta Saamenmaan kylät, Utsjoki

  Utsjoen kunta on Suomen pohjoisin ja saamelaisenemmistöinen kunta. Utsjoen kunnassa asuu noin 1294 henkilöä.Utsjoen kunnan kirkonkylä on Utsjoen kylä. Muita merkittäviä taajamia ovat Nuorgam ja Karigasniemi. Lue lisää Utsjoen kunnan kotisivuilta.

Toteutus: Iggo Oy