Saamenmaan kylät

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Paikka, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa. Saamenmaa on vieraanvarainen. Saamenmaa on paikka ikuisille Lapin ystäville.

Käyntikohteet ja nähtävyydet

 • logot_inari_kultapieni Inarin kunta Saamenmaan kylät, Sevettijärvi

  Inarin kunta on Suomen suurin kunta, kunnan pinta-ala on yli 17 000 km2. Vesipinta-ala on yli 2 000 km2, josta Inarijärven osuus on noin puolet. Inarin kunnan hallinnollinen keskus on Ivalo. Muita kyliä, Saamenmaan kyliä, ovat Inari (kirkonkylä), Saariselkä, Nellim, … Lue lisää »

 • SevettiPerinnepiha Kolttasaamelainen perinnetalo Saamenmaan kylät, Sevettijärvi

  Sevettijärven kylän nähtävyyksiin kuuluu Kolttasaamelainen perinnetalo. Päärakennus on Sevettijärven itäpuolelta Kirakkajärveltä siirretty vanha kolttamökki. Perinnetalo toimii nyt museo, ja viehettävässä pihapihassa olevat pienet rakennelmat kuvaavat kolttien entisiä kesäasumuksia. Perinnetalon toiminnasta vastaa Saamelaismuseo Siida. Perinnetalo on avoinna kesäisin. Perinnetalolle saa tilauksesta … Lue lisää »

 • Näätämöjoki Saamenmaan kylät, Sevettijärvi

  Vätsärin erämaa-alueen eteläosassa virtaa Näätämöjoki, joka saa alkunsa Iijärvestä, ja laskee vetensä Norjan puolelle Pohjoisen Jäämeren Näätämövuonoon. Näätämöjoki on suosittu lohen ja harjuksen kalastusjoki sekä retkeilyalue. Näätämöjoki on ollut aina Sevettijärven ja Näätämön asukkaiden ”aarreaitta”, sillä joella käydään lohestamassa.

 • KalastusTaimen Saamenpolku – Sää´mpää´ljes Saamenmaan kylät, Sevettijärvi

  Saamenpolku – Sää´mpää´ljes, 90 km, kulkee paikoin vanhoja saamelaisten polkuja seuraten. Lähtöpaikkana on Sevettijärven kolttasaamelainen kylä tai Näätämö. Polku kulkee Sevettijärveltä Näätämöön Sevettijärventien eteläpuolella ja jatkuu Näätämöstä takaisin Sevettijärvelle Näätämöjoen pohjoispuolitse. Polun varren maisemat vaihtuvat sekametsästä avotunturiin, ja paikoitellen reitti … Lue lisää »

 • Kuva: Nuorgamin Lomakeskus Sevetti-Pulmankijärvi -vaellusreitti Saamenmaan kylät, Sevettijärvi

  Sevetti-Pulmankijärvi -vaellusreitti on 60 kilometrin pituinen erämaareitti. Vaellusreitin eteläinen lähtöpiste on Sevettijärvellä, Kolttasaamelaisen perinnetalon pihalla. Reitin pohjoinen lähtöpiste on 20 kilometrin päässä Nuorgamista, Pulmankijärven eteläpäässä. Reitin varralla on yöpymiseen kuusi Metsähallituksen autiotupaa ja Silisjoen vuokratupa.Reitti kulkee Sevettijärveltä lähdettäessä aluksi mäntymetsikössä, … Lue lisää »

 • Sevetin Hautausmaa Sevettijärven ortodoksinen kirkko ja hautausmaa Saamenmaan kylät, Sevettijärvi

  Pyhittäjä Trifon Petsamolaisen kunniaksi perustettu ortodoksinen kirkko sijaitsee Sevettijärven kylässä. Kirkossa pidetään ortodoksisia liturgoja ortodoksien tärkeinä juhlapyhinä ja muistotilaisuuksissa. Kirkon pihamaalla on seurakuntatalo. Ortodoksikirkon alueella on myös viehättävä ortodoksinen hautausmaa.

Toteutus: Iggo Oy