Saamenmaan kylät

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Paikka, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa. Saamenmaa on vieraanvarainen. Saamenmaa on paikka ikuisille Lapin ystäville.

Käyntikohteet ja nähtävyydet

 • logot_inari_kultapieni Inarin kunta Saamenmaan kylät, Saariselkä

  Inarin kunta on Suomen suurin kunta, kunnan pinta-ala on yli 17 000 km2. Vesipinta-ala on yli 2 000 km2, josta Inarijärven osuus on noin puolet. Inarin kunnan hallinnollinen keskus on Ivalo. Muita kyliä, Saamenmaan kyliä, ovat Inari (kirkonkylä), Saariselkä, Nellim, … Lue lisää »

 • Kuva:LuontoLoma Kaunispää-tunturi (438 m) Saamenmaan kylät, Saariselkä

  Kaunispää-tunturi on 438 metriä korkea tunturi Saariselän matkailukeskuksen kupeessa. Kaunispään huipulle johtaa yleinen maantie, joten hyvän saavutettavuudenkin vuoksi tunturi on suosittu kohde retkeilijöiden ja hiiihtäjien lisäksi automatkailijoiden keskuudessa. Kaunispään tuntureilta on hyvällä säällä upeat näkymät itään jopa Venäjän puolelle saakka. … Lue lisää »

 • Saariselän tunturikappeli Saamenmaan kylät, Saariselkä

  Saariselän tunturikappeli eli Pyhän Paavalin kappeli vihittiin käyttöön vuonna 1996 ja sen on suunnitellut rakennussuunnittelija Erkki Jokiniemi. Tunturikappeli on kooltan 350 neliötä ja se on rakennettu massiivisesta liimasaumahirrestä. Hirsi on tervattu sekä ulko- että sisäpuolelta. Saariselän kappelin omistaa Inarin seurakunta, … Lue lisää »

 • _MG_1771 Urho Kekkosen kansallispuisto Saamenmaan kylät, Saariselkä

  Urho Kekkosen kansallispuisto Saariselän matkailukeskuksen itäpuolella on Suomen suurimpia luonnonsuojelualueita. Laajaan puistoon mahtuu upeita tuntureita, laajoja soita ja metsäisiä kairoja. Poronhoidolla ja eränkäynnillä on täällä pitkät perinteet, ja niiden muistona voit yhä nähdä puistossa peurahautoja, poroaitoja, kämppiä ja entisöityjä kolttakenttiä. … Lue lisää »

 • Urho Kekkosen kansallispuisto Saamenmaan kylät, Saariselkä

  Urho Kekkosen kansallispuisto sijoittuu Inarin, Sodankylän ja Savukosken kuntien alueelle. Kansallispuisto ulottuu aivan Saariselän ja Kiilopään matkailukeskusten laitaan ja puisto on suosittu retkeilykohde ympäri vuoden. Matkailukeskuksien lähialueet, mm. Rumakuru, Luulampi ja Rautulampi ovat monien päiväretkeläisten kohteita, sillä viitoitetulla alueella on … Lue lisää »

Toteutus: Iggo Oy