Saamenmaan kylät

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Paikka, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa. Saamenmaa on vieraanvarainen. Saamenmaa on paikka ikuisille Lapin ystäville.

Käyntikohteet ja nähtävyydet

 • Kuva: Nuorgamin Lomakeskus Alaköngäs ja museotie Tenojokivarressa Saamenmaan kylät, Nuorgam

  Nuorgamin kylästä noin 10 kilometriä etelään sijaitsee Tenojoen Alaköngäs. Alaköngäs on upea, kuohuva koskialue, joka on erityisen suosittu lohenkalastajien keskuudessa. Alakönkäältä lähtee myös historiallinen Museotie.

 • Kuva: Nuorgamine lomakeskus Isonkivenvaara Saamenmaan kylät, Nuorgam

  Isonkivenvaara on upea näköalapaikka 360 C, ja se sijaitsee Pulmankijärventien varressa tunturin huipulla. Vaaran huipulta näkyy aina kauas Norjan puolen tuntureille sekä etelään Kaldoaivin erämaa-alueella.

 • Kuva: Nuorgamin Lomakeskus Pulmankijärvi Saamenmaan kylät, Nuorgam

  Pulmankijärvi sijaitsee Nuorgamista 20 kilometriä etelään. Pulmankijärvi on vanhasta meren vuonosta muodostunut Suomen pohjoisin järvi, joka on pituudeltaan yli 10 kilometriä. Järvessä elää makean veden kampelaa ja kasvillisuutena on harvinaista pensaskanervaa. Pulmankijärven eteläpäässä on 60 kilometriä pitkän Sevetti-Pulmankijärvi -vaellusreitin loppu- … Lue lisää »

 • Kuva: Nuorgamin Lomakeskus Sevetti-Pulmankijärvi -vaellusreitti Saamenmaan kylät, Nuorgam

  Sevetti-Pulmankijärvi -vaellusreitti on 60 kilometrin pituinen erämaareitti. Vaellusreitin eteläinen lähtöpiste on Sevettijärvellä, Kolttasaamelaisen perinnetalon pihalla. Reitin pohjoinen lähtöpiste on 20 kilometrin päässä Nuorgamista, Pulmankijärven eteläpäässä. Reitin varralla on yöpymiseen kuusi Metsähallituksen autiotupaa ja Silisjoen vuokratupa.Reitti kulkee Sevettijärveltä lähdettäessä aluksi mäntymetsikössä, … Lue lisää »

 • Kuva: Nuorgamin Lomakeskus Suomen ja EU:n pohjoisin piste ja muistokivi Saamenmaan kylät, Nuorgam

  Nuorgam on Suomen ja EU:n pohjosin kylä, Suomen huipulla. Suomen ja EU:n pohjoisimpaan kohtaan, Suomen ja Norjan valtakuntien rajalle on pystytetty muistokivi.

 • Kuva: Studio Borga Tenojoki Saamenmaan kylät, Nuorgam

  Tenojoki Tenojoki on 250 km pitkä subarktinen rajajoki Suomen ja Norjan välillä. Se on maineikas ja suosittu kalastusvirta, Pohjois-Euroopan suurin ja tuottoisin luonnontilainen lohijoki. Sen lisäksi että Tenojoki on maineikas kalastuskohteena, on se suosittu myös melontakohteena.

 • Kuva: Studio Borga Utsjoen kunta Saamenmaan kylät, Nuorgam

  Utsjoen kunta on Suomen pohjoisin ja saamelaisenemmistöinen kunta. Utsjoen kunnassa asuu noin 1294 henkilöä.Utsjoen kunnan kirkonkylä on Utsjoen kylä. Muita merkittäviä taajamia ovat Nuorgam ja Karigasniemi. Lue lisää Utsjoen kunnan kotisivuilta.

Toteutus: Iggo Oy