Saamenmaan kylät

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Paikka, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa. Saamenmaa on vieraanvarainen. Saamenmaa on paikka ikuisille Lapin ystäville.

Käyntikohteet ja nähtävyydet

 • Kuva: Utuniemi Camping Inarijärvi Saamenmaan kylät, Nellim

  Inarijärvi on Suomen kolmanneksi suurin ja toiseksi syvin järvi. Sen leveys on 50 ja pituus 80 kilometriä. Suurin syvyys on 92 metriä. 

 • logot_inari_kultapieni Inarin kunta Saamenmaan kylät, Nellim

  Inarin kunta on Suomen suurin kunta, kunnan pinta-ala on yli 17 000 km2. Vesipinta-ala on yli 2 000 km2, josta Inarijärven osuus on noin puolet. Inarin kunnan hallinnollinen keskus on Ivalo. Muita kyliä, Saamenmaan kyliä, ovat Inari (kirkonkylä), Saariselkä, Nellim, … Lue lisää »

 • Kuva: Erähotelli Nellim/Markku Inkilä Paatsjoen rajasilta Saamenmaan kylät, Nellim

  Paatsjoen rajasilta Nellimin itäpuolella Virtaniemen lähettyvillä johdattaa kulkijat Vätsärin erämaahan. Sillalta voi ihailla näkymää Venäjälle avautuvaa jokimaisemaa. Venäjän ja Suomen raja on vajaan kilometrin päässä sillasta. Paatsjoki saa alkunsa Inarijärvestä ja laskee vetensä Jäämereen.

 • Pyhän Trifon Petsamolaisen kirkko Saamenmaan kylät, Nellim

  Pyhän Trifon Petsamolaisen ortodoksinen kirkko sijaitsee Nellimin kylän itäpuolella komean mäntyharjun päällä.

 • Rautaportti Saamenmaan kylät, Nellim

  Rautaportti on yksi Nellimin kylän nähtävyyksistä mielenkiintoisista nähtävyyksistä. Rautaportille johtava historiapolku kertoo alueen asutuksesta sekä sota-ajan tapahtumista. Rautaportin historiapolku johtaa Paksuvuonosta entisöidylle uittorännille. Rautaportti on jylhä, kallio-seinämien ympäröimä lahdelma ja se oli sotien aikaan (1939–1944) strategisesti tärkeä. Lahden molemmille puolille … Lue lisää »

Toteutus: Iggo Oy