Saamenmaan kylät

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Paikka, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa. Saamenmaa on vieraanvarainen. Saamenmaa on paikka ikuisille Lapin ystäville.

Käyntikohteet ja nähtävyydet

  • logot_inari_kultapieni Inarin kunta Saamenmaan kylät, Kaamanen

    Inarin kunta on Suomen suurin kunta, kunnan pinta-ala on yli 17 000 km2. Vesipinta-ala on yli 2 000 km2, josta Inarijärven osuus on noin puolet. Inarin kunnan hallinnollinen keskus on Ivalo. Muita kyliä, Saamenmaan kyliä, ovat Inari (kirkonkylä), Saariselkä, Nellim, … Lue lisää »

  • toivoniemen lintutorni Toivoniemen lintutorni Saamenmaan kylät, Kaamanen

    Kaamasjoen suulla on luultavasti paras lintujen tarkkailupaikka Inarin alueella. 12m korkea lintutorni on rakennettu keskeiselle paikalle lintujen pesimäalueen viereen, josta voi nähdä koko jokisuun ja lintusuon. Alueella on nähty yli 70 eri lintulajia.

  • KaamanenTuuruharju Tuuruharjun luontopolku Saamenmaan kylät, Kaamanen

    Tuuruharjun luontopolku sijaitsee Tuuruharjun päällä, Inari-Utsjoki tien varrella.Inarista tullessa ajetaan ohi Karigasniemen tien risteyksen sekä vasemmalla olevan hiekkakuopan ja P-paikan. Noustessa Tuuruharjun päälle, lähtee vasemmalle pieni metsäautotie, sitä ajetaan vain noin 50m ja edessä on auton kääntöpaikka ja polun lähtö. … Lue lisää »

Toteutus: Iggo Oy