Saamenmaan kylät

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Paikka, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa. Saamenmaa on vieraanvarainen. Saamenmaa on paikka ikuisille Lapin ystäville.

Käyntikohteet ja nähtävyydet

 • Idoli-683x1024 Pekka&Hannele Design House Idoli Ukonjärvi, Ivalo

  Design House Idoli yhdistäää Inarin hiljaisen erämaamiljöön, arktiset herkut sekä suomalaisen taiteen ja huippumuotoilun ainutlaatuiseksi kauneus-, maku- ja kulttuurielämykseksi. Design House Idoli tarjoaa alueen parhaista raaka-aineista valmistetun gourmet-illallisen inspiroivassa design/taidegalleriaympäristössä, tarunhohtoisen Inarijärven rannalla. Design House Idoli on helposti saavutettavissa Ivalon … Lue lisää »

 • Kuva: Utuniemi Camping Inarijärvi Saamenmaan kylät, Ivalo

  Inarijärvi on Suomen kolmanneksi suurin ja toiseksi syvin järvi. Sen leveys on 50 ja pituus 80 kilometriä. Suurin syvyys on 92 metriä. 

 • logot_inari_kultapieni Inarin kunta Saamenmaan kylät, Ivalo

  Inarin kunta on Suomen suurin kunta, kunnan pinta-ala on yli 17 000 km2. Vesipinta-ala on yli 2 000 km2, josta Inarijärven osuus on noin puolet. Inarin kunnan hallinnollinen keskus on Ivalo. Muita kyliä, Saamenmaan kyliä, ovat Inari (kirkonkylä), Saariselkä, Nellim, … Lue lisää »

 • Ivalon kirkko Saamenmaan kylät, Ivalo

  Ivalon luterilainen kirkko sijaitsee Ivalon kylän pohjoislaidalla Ivalojoen rannalla. Ivalon kirkko on rakennettu vuonna 1966 ja se on peruskorjattu vuonna 1999. Kirkon on suunnitelleet yliarkkitehti Kauko Kokko ja arkkitehti Laura Järvi-Larkas. Kirkossa on isutmapaikkoja 400 henkilölle. Alttariseinällä olevan lasiristin, jonka … Lue lisää »

 • Sovintovaaran näköalapaikka Ukonjärvi, Ivalo

  Ukonjärven etelärannalla sijaitsevan Sovintovaaran huipulta avautuvat huikeat näkymät Inarijärvelle ja Ukonjärvelle. Sovintovaaran päälle pääsee kesäisin autotietä pitkin. Opastuksia seuraten huipulle ajetaan autolla hyvin alppimaista ja loppumatkaltaan jännittävänkin jyrkkää serpentiinitietä pitkin. Asuntovaunuila ja asuntoautoilla ei pääse mäkeä ylös. Parkkipaikka mäen alla … Lue lisää »

Toteutus: Iggo Oy