Saamenmaan kylät

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Paikka, jossa voi vihdoin hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa. Saamenmaa on vieraanvarainen. Saamenmaa on paikka ikuisille Lapin ystäville.

Juutuanjoki

Inarinsaamelaisten omaa kotijokea, Juutuanjokean kutsutaan jokien joeksi. Juutuanjoki kerää vetensä laajalta tunturialueelta. Sen kautta valuvat Menesjoen, Lemmenjoen, Vaskojoen ja Kaamasjoen vedet Inarijärveen ja sieltä Paatsjoen kautta Jäämereen. Juutuan Ritakoski ja Haapakoski ovat kuuluisia perhokalastajien paratiiseja. Juutuan varrella kulkeva luontopolku kertoo tarinoita ja tunnelmia tuosta Jokienjoesta ja kuuluisasta Juutuan taimenesta. Juutuanjoella järjestetään myös koskenlaskua kumiveneillä.

Juutuanjoen maisemaa reunustavat joen pohjoispuolella kohoava Otsamotunturi (418 m) sekä joen eteläpuolinen Juutuanvaara sekä joen alavirrassa Inarin kirkonkylä. Juutuanjoen ylitykseen patikoitsijoiden käyttöön on vuonna 2013 valmistunut uusi Jäniskosken riippusilta.

Lue lisää Juutuanjoesta.

Toteutus: Iggo Oy